Welke voedingssupplementen of nutricijnen ondersteunen uw hart en bloedvaten?

Het bloedvatenstelsel is een groot netwerk van kanaaltjes waarlangs voedingsstoffen en zuurstof naar alle weefsels en organen worden gebracht. Dan is het heel begrijpelijk dat een opstakel zoals aderverkalking al snel voor bevoorradingsproblemen zorgt. En een orgaan dat onvoldoende zuurstof ontvangt, levert gezondheidsproblemen op.

Om het risico op aderverkalking in te perken hebben cardiologen om te beginnen bepaalde streefwaarden voor cholesterol opgesteld. Op zich zijn het slechts cijfers. Afhankelijk van uw eigen gezondheidsstatus zullen minder precieze of striktere normen gelden. Stel dat het met uw cholesterol echt de spuigaten uitloopt, dan is gegiste rode rijst een nutricijn dat uw slechte cholesterol betrouwbaar laat dalen. Of moet ik zeggen “kan” laten dalen? Want alles hangt af van de kwaliteit van het nutricijn.

Een deugdelijk nutricijn van gegiste rode rijst levert een variëteit aan actieve stoffen die elkaars werking versterken: onverzadigde vetzuren, fytosterolen, flavonoïden, B-vitaminen en veertien verschillende monacolines. Monacolines remmen de aanmaak van cholesterol in het lichaam, ze zijn enorm belangrijk voor de werkzaamheid van dergelijk preparaat. Uit steekproeven blijkt echter dat het gehalte aan werkzame monacolines met een factor 30 kan verschillen. Sommige nutricijnen bevatten er helemaal niets van. In mijn boek zet ik de kwaliteitskenmerken van een werkzaam supplement met gegiste rode rijst overzichtelijk op een rijtje. U vindt er eveneens meer uitleg over cholesterolwaarden.

Maar de gezondheid van hart en bloedvaten eist een veel globalere aanpak. Nu denken sommige mensen dat zij gezond zijn als hun cholesterolwaarde laag ligt, maar dit is wel een zeer simplistische benadering. De cardiovasculaire verzorging is zoveel ruimer te interpreteren: hartritme, bloeddruk, elasticiteit van de bloedvatwand of vorming van bloedklonters zijn allemaal te beïnvloeden factoren. Daarom komt dit onderwerp zorgvuldig aan bod in mijn boek.

Ik nodig u uit om in mijn boek ‘Nutricijnen’ meer te weten te komen over de natuurlijke ondersteuning van uw hart en bloedvaten, en laat onder meer volgende nutricijnen de revue passeren: nattokinase, menaquinone-7, omega-3 vetzuren, vitamine C, fytosterolen, meidoorn, knoflook en ginko. En volgens mijn grootste bekommernis gaat speciale aandacht naar de kwaliteit van deze voedingsstoffen en plantenextracten.

Mijn eerste boek ‘ NUTRICIJNEN’(2011) is momenteel herdrukt onder de titel ‘HOU JE LICHAAM OPTIMAAL GEZOND met de kracht van nutricijnen’ omdat er nog steeds een enorme vraag naar is en mensen meer kennis willen hebben over de verschillen in supplementen. Het boek is ook lichtjes herwerkt worden zodat het toegankelijker is voor de consument.